ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 1000 gramówśliwki suszone 200 gramówpowidła śliwkowe 2 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychwino czerwone 0.5 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniaimbir według uznaniaWykonanie:Śliwki sparzyć i wrzucić na 30 minut do gorącego wina. Powidła połączyć z musztardą i imbirem. Schab naciąć wzdłuż do 1/3 wysokości, rozbić na prostokątny płat, oprószyć sola, pieprzem i posmarować zaprawą. Śliwki osączyć, kilka sztuk odłożyć, resztę ułożyć w trzech rzędach na mięsie. Schab zrulować, obwiązać i zrumienić na oleju. Przełożyć do brytfanny, dodać wino, w którym moczyły się śliwki i 4 łyżki wody. Piec 60 minut w 170 stopniach, polewając sosem z pieczenia. Po 30 minutach dodać odłożone śliwki. Po wyjęciu z piekarnika mięso pokroić w plastry, a sos zlać do sosjerki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: