ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kosci 1 kilogramówoliwa według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniaimbir według uznaniachili według uznaniaolej według uznaniamusztarda według uznaniabulion 0,75 szklanekśmietana 0,5 szklanekWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć oliwą, solą, pieprzem, gałka muszkatołową, imbirem i chili. Obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Zdjąć z patelni i posmarować musztardą. Ułożyć w brytfance i wstawić na 55 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni. Poniżej brytfanki ustawić foremkę z wodą - parując zapobiegnie wyschnięciu mięsa. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, podlać bulionem (może być z kostki).Wyjąć pieczeń, sos zlać do rondelka, wlać śmietanę, doprawiona solą oraz pieprzem. Chwile pogotować i podawać ze schabem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: