ßßß Cookit - przepis na Tuńczykowy tatar z musem z mango

Tuńczykowy tatar z musem z mango

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
tuńczyk (świeży)200 gramów
cytryna 1 sztuk
gałązki kolendry według uznania
listki kolendry 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
mango 1 sztuk
ocet 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ostrym nożem posiekać rybę. Sparzoną cytrynę obrać. Skórkę posiekać i wycisnąć. Wymieszać tuńczyka ze skórka oraz sokiem z cytryny. Dodać 2 łyżki posiekanej kolendry oraz olej. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przykryć folią i wstawić na 20 minut do lodówki.
Obrany miąższ mango, ocet, cukier oraz 4 łyżki wody zmiksować i schłodzić.
Podzielić tatar na porcje, polać musem i udekorować kolendrą oraz cytrynową skórką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12921/Tunczykowy-tatar-z-musem-z-mango