Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
tuńczyk (świeży)200 gramów
cytryna 1 sztukgałązki
kolendry według uznanialistki
kolendry 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
mango 1 sztuk
ocet 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Ostrym nożem posiekać
rybę. Sparzoną
cytrynę obrać. Skórkę posiekać i wycisnąć. Wymieszać
tuńczyka ze skórka oraz
sokiem z cytryny. Dodać 2 łyżki posiekanej
kolendry oraz
olej. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Przykryć folią i wstawić na 20 minut do lodówki.Obrany miąższ
mango,
ocet,
cukier oraz 4 łyżki
wody zmiksować i schłodzić.Podzielić tatar na porcje, polać musem i udekorować
kolendrą oraz
cytrynową skórką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: