ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 230 gramówmąka tortowa 75 gramówmąka ziemniaczana 50 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżelatyna 10 łyżek deserowychplastry ananasa konserwowego 6 sztukwiśnie koktajlowe 70 gramówwiśnie koktajlowe 18 sztukśmietana 250 gramówmleko kokosowe 400 mililitrówsok ananasowy 50 mililitrówlikier kokosowy 5 łyżek stołowychśmietana kremowa 250 gramówananas 1 sztukWykonanie:Ubić białka z 3 łyżkami wody, stopniowo dodając 150g cukru, a następnie po żółtku. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 10 minut w 200 stopniach, na złoty kolor, ostudzić.70g wiśni oraz plastry ananasa pokroić w drobna kostkę. Utrzeć śmietanę z 80g cukru, mleczkiem kokosowym, sokiem ananasowym oraz likierem. Żelatynę rozpuścić, połączyć z niewielka ilością kremu, a potem wymieszać z pozostałym kremem. Dodać wiśnie oraz ananasy i wymieszać. Ubić kremówkę i połączyć z tężejącym kremem.Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na pół. na jednej części wyłożyć połowę masy, przykryć drugą częścią ciasta. Rozsmarować na niej resztę masy i wstawić na 2 godziny do lodówki.Oczyszczonego małego ananasa pokroić na niewielkie kawałki. Nadziać je naprzemiennie z wiśniami koktajlowymi na wykałaczki. Taką dekoracją udekorować każdą porcję ciasta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: