Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 9(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 230 gramów
mąka tortowa 75 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
żelatyna 10 łyżek deserowychplastry
ananasa konserwowego 6 sztuk
wiśnie koktajlowe 70 gramów
wiśnie koktajlowe 18 sztuk
śmietana 250 gramów
mleko kokosowe 400 mililitrów
sok ananasowy 50 mililitrów
likier kokosowy 5 łyżek stołowych
śmietana kremowa 250 gramów
ananas 1 sztukWykonanie:Ubić
białka z 3 łyżkami
wody, stopniowo dodając 150g
cukru, a następnie po
żółtku. Dodać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 10 minut w 200 stopniach, na złoty kolor, ostudzić.70g
wiśni oraz plastry
ananasa pokroić w drobna kostkę. Utrzeć
śmietanę z 80g
cukru,
mleczkiem kokosowym,
sokiem ananasowym oraz
likierem.
Żelatynę rozpuścić, połączyć z niewielka ilością kremu, a
potem wymieszać z pozostałym kremem. Dodać
wiśnie oraz
ananasy i wymieszać. Ubić kremówkę i połączyć z tężejącym kremem.Zimny
biszkopt przekroić wzdłuż na pół. na jednej części wyłożyć połowę masy, przykryć drugą częścią ciasta. Rozsmarować na niej resztę masy i wstawić na 2 godziny do lodówki.Oczyszczonego małego
ananasa pokroić na niewielkie kawałki. Nadziać je naprzemiennie z
wiśniami koktajlowymi na wykałaczki. Taką dekoracją udekorować każdą porcję ciasta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: