Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 225 gramów
mąka tortowa 125 gramów
limonki 4 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
wiórki kokosowe 50 gramówlistki
żelatyny 6 sztuk
mleczko kokosowe 400 gramów
likier kokosowy 3 łyżek stołowych
śmietana kremowa 200 gramówWykonanie:Ubić
białka z łyżka
wody i 75g
cukru, kolejno dodając
żółtka. Dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać na jednolite ciasto. Przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i posypać wiórkami kokosowymi. Piec 12 minut w 200 stopniach na złoty kolor. Wyłożyć na posypany
cukrem ręcznik kuchenny, zdjąć papier, a
biszkopt zrolować.Namoczyć
żelatynę. Z wyszorowanych, sparzonych 2
limonek zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Skórkę oraz sok utrzeć ze 100g
cukru,
mlekiem kokosowym i
likierem. Odciśniętą
żelatynę rozpuścić i dodać do kremu
kokosowego, schłodzić. Ubić schłodzona kremówkę i dodać do tężejącego kremu.rozwinąć
biszkopt i wyłożyć krem na placek. Ponownie ciasto zrolować i wstawić na 2 godziny do lodówki.Z 2 wyszorowanych, sparzonych
limonek cienko obrać skórkę i pokroić ją w drobne paseczki. Zagotować 100 ml
wody z 50g
cukru. Gotować na małym ogniu 5 minut, dodać skórki z
limonek i ostudzić. Pokroić roladę na kawałki i udekorować osączonymi skórkami z
limonek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: