ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 225 gramówmąka tortowa 125 gramówlimonki 4 sztukproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychwiórki kokosowe 50 gramówlistki żelatyny 6 sztukmleczko kokosowe 400 gramówlikier kokosowy 3 łyżek stołowychśmietana kremowa 200 gramówWykonanie:Ubić białka z łyżka wody i 75g cukru, kolejno dodając żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać na jednolite ciasto. Przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i posypać wiórkami kokosowymi. Piec 12 minut w 200 stopniach na złoty kolor. Wyłożyć na posypany cukrem ręcznik kuchenny, zdjąć papier, a biszkopt zrolować.Namoczyć żelatynę. Z wyszorowanych, sparzonych 2 limonek zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Skórkę oraz sok utrzeć ze 100g cukru, mlekiem kokosowym i likierem. Odciśniętą żelatynę rozpuścić i dodać do kremu kokosowego, schłodzić. Ubić schłodzona kremówkę i dodać do tężejącego kremu.rozwinąć biszkopt i wyłożyć krem na placek. Ponownie ciasto zrolować i wstawić na 2 godziny do lodówki.Z 2 wyszorowanych, sparzonych limonek cienko obrać skórkę i pokroić ją w drobne paseczki. Zagotować 100 ml wody z 50g cukru. Gotować na małym ogniu 5 minut, dodać skórki z limonek i ostudzić. Pokroić roladę na kawałki i udekorować osączonymi skórkami z limonek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: