Wykonanie
Uwielbiam to ciasto. Pięknie pachnie
kokosem, ba gdy ciasto jest w piekarniku, cały dom wypełnia się cudownym aromatem
kokosowym. Poprawia humor, co jest szczególnie ważne w te szare, listopadowe dni.Ciasto mega
kokosoweprzepis na blachę o wymiarach 21cmx27xmŹródło

250g
masłaszklanka
cukru2 łyżeczki ekstraktu2
jajka2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszklanka
wiórków kokosowychszklanka
mleka kokosowegoMasło utrzyj z
cukrem i ekstraktem
waniliowym na puszystą masę. Następnie dodaj po jednym
jajko, cały czas miksując. Do otrzymanej masy dodawaj powoli
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz wiórki i
mleko kokoswe. Całość miksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto, wyrównaj wierzch.Piecz ok. 60min w piekarniku rozgrzanym do 160stopni. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia.Podawaj posypane
cukrem pudrem.

