ßßß
Składniki:2 szklanki mąki1 szklanka cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki cukru waniliowegokostka masła (250 g)4 jajka1 szklanka mleczka kokosowego1 szklanka wiórków kokosowychWykonanie:Masło wyciągamy dużo wcześniej z lodówki, gdy będzie już miękkie, ucieramy je razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jajka, po jednym, ciągle ucierając.Suche składniki przesiewamy przez sitko i dodajemy do masy.
Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i wiórki i oczywiście ucieramy.Ciasto przelewamy do foremki - u mnie była to silikonowa foremka na babkę z Ale pychota :)Czasopismo dość "cienkie", ale foremki są bardzo fajne :)
Ciasto pieczemy do suchego patyczka w 160 st. przez około 1 godzinę.Dekorację pozostawiam Wam, u mnie był to lukier królewski, domowej roboty - 250 g cukru pudru, 1 białko, sok z cytryny i ucieramy do odpowiedniej konsystencji i posypujemy cukrową posypką :)
Smacznego!