Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 0,5 szklanek
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
masło 100 gramów
jajka 2 sztuk
banany 4 sztuk
mleko 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Utrzeć miękkie
masło z
cukrem oraz
cukrem waniliowym. Ucierając, dodawać po
jajku. Dodać obrane, zmiksowane
banany, wlać
mleko, wsypać przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem i
cynamonem. Całość wymieszać na gładką masę.
Ciastem napełnić, natłuszczone, oprószone
mąką foremki, do 2/3 wysokości. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: