Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
seler 1 sztuk
buraczki 4 sztuk
śliwki marynowane według uznania
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek deserowych
curry według uznania
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
buraki oraz
seler ugotować osobno w łupinkach. Ostudzone obrać i pokroić w cienkie paseczki. Kilka osaczonych
śliwek pokroić wzdłuż na ćwiartki.Wymieszać
jogurt z
majonezem, doprawić
sola,
miodem,
curry i
sokiem z cytryny. Połączone składniki sałatki polać sosem i przemieszać. Przełożyć do salaterki i posypać posiekaną
natką. Podawać do pieczonego drobiu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: