ßßß Cookit - przepis na Truskawkowe biszkopciki

Truskawkowe biszkopciki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
żółtka 1 sztuk
cukier 175 gramów
mąka tortowa 140 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
truskawki 250 gramów
listki żelatyny 4 sztuk
twarożek 500 gramów
śmietana kremowa 125 gramów
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
barwnik spożywczy bczerwony według uznania
plasterki truskawek według uznania
cukier kryształ według uznania
cukier puder 250 gramów
Wykonanie:
Ucierać żółtko i jajko, stopniowo dodając 125g cukru, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Przełożyć ciasto do podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 12 minut w 200 stopniach na złoty kolor, wystudzić.
Oczyszczonych 100g truskawek odłożyć, 125g pokroić w kostkę, a 25g zmiksować z 50gt cukru i wymieszać z twarogiem mielonym. Rozpuszczona żelatynę wymieszać z 2 łyżkami masy serowej i połączyć z pozostałą masą. Schłodzić w lodówce. Ubić kremówkę i z truskawkami dodać do masy serowej. Zimny biszkopt przeciąć wzdłuż 2 razy. Pierwszy placek włożyć do blaszki, wyłożyć na niego połowę kremu. Przykryć drugim plackiem i nałożyć resztę kremu, przykryć trzecim plackiem. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny oraz barwnikiem i posmarować ciasto. Udekorować pozostałymi truskawkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12487/Truskawkowe-biszkopciki