Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
żółtka 1 sztuk
cukier 175 gramów
mąka tortowa 140 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
truskawki 250 gramówlistki
żelatyny 4 sztuk
twarożek 500 gramów
śmietana kremowa 125 gramów
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
barwnik spożywczy bczerwony według uznaniaplasterki
truskawek według uznania
cukier kryształ według uznania
cukier puder 250 gramówWykonanie:Ucierać
żółtko i
jajko, stopniowo dodając 125g
cukru, przesianą
mąkę oraz
proszek do pieczenia. Przełożyć ciasto do podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 12 minut w 200 stopniach na złoty kolor, wystudzić.Oczyszczonych 100g
truskawek odłożyć, 125g pokroić w kostkę, a 25g zmiksować z 50gt
cukru i wymieszać z
twarogiem mielonym. Rozpuszczona
żelatynę wymieszać z 2 łyżkami masy serowej i połączyć z pozostałą masą. Schłodzić w lodówce. Ubić kremówkę i z
truskawkami dodać do masy serowej. Zimny
biszkopt przeciąć wzdłuż 2
razy. Pierwszy placek włożyć do blaszki, wyłożyć na niego połowę kremu. Przykryć drugim plackiem i nałożyć resztę kremu, przykryć trzecim plackiem. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Wymieszać
cukier puder z
sokiem z cytryny oraz barwnikiem i posmarować ciasto. Udekorować pozostałymi
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: