Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso indycze 500 gramów
seler naciowy 3 łodyga
marchewka 3 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
pomidory 1 puszkapęczak 100 gramów
bulion drobiowy 1 litrów
tabasco według uznanialistki
tymianku według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kawałki i podsmażyć w rondlu na
oleju. Dodać oczyszczoną i pokrojoną
marchewkę,
seler oraz posiekana
cebulę i razem chwilę smażyć. Dodać rozdrobnione
pomidory razem z zalewą oraz pęczak. Wlać
bulion i gotować 40 minut. Dodać kilka kropli
tabasco oraz
tymianek. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i posypać posiekana
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: