ßßß Cookit - przepis na Zupa z pęczakiem i pomidorami

Zupa z pęczakiem i pomidorami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso indycze 500 gramów
seler naciowy 3 łodyga
marchewka 3 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
pomidory 1 puszka
pęczak 100 gramów
bulion drobiowy 1 litrów
tabasco według uznania
listki tymianku według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kawałki i podsmażyć w rondlu na oleju. Dodać oczyszczoną i pokrojoną marchewkę, seler oraz posiekana cebulę i razem chwilę smażyć. Dodać rozdrobnione pomidory razem z zalewą oraz pęczak. Wlać bulion i gotować 40 minut. Dodać kilka kropli tabasco oraz tymianek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekana natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12480/Zupa-z-peczakiem-i-pomidorami