Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
Borowiki 500 gramów
bulion warzywny 1,5 litrów
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 6 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
ziemniaki 500 gramówzakwas na żur 1 , 5 szklanek
boczek wędzony 150 gramów
cebula 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone
grzyby wrzucić na pół litra wrzątku i gotować 10 minut.
Bulion zagotować z zielem,
pieprzem i
listkiem laurowym. Dodać oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki oraz
grzyby razem z
wodą, w której się gotowały i gotować, aż staną się miękkie. Wlać żurek i razem zagotować. Pokrojony w kostkę
boczek ze smażyć na chrupko, dodać posiekaną
cebulę, zrumienić i dodać do zupy. Zaciągnąć
śmietaną, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: