ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 5 sztukmleko 1 szklanekser ementaler 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukrozmaryn 1 łyżek deserowychmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać mleko z jajkiem i startym serem, doprawić rozmarynem, sola oraz pieprzem. połowa masła wysmarować naczynie do zapiekania. Ułożyć ziemniaki dachówkowo i zalać mieszanką mleczną. Wierzch obłożyć resztą masła. Zapiekać 45 minut w 200 stopniach, aż ziemniaki będą miękkie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: