Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
mleko 1 szklanek
ser ementaler 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
rozmaryn 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać
mleko z
jajkiem i
startym serem, doprawić
rozmarynem,
sola oraz
pieprzem. połowa
masła wysmarować naczynie do zapiekania. Ułożyć
ziemniaki dachówkowo i zalać mieszanką
mleczną. Wierzch obłożyć resztą
masła. Zapiekać 45 minut w 200 stopniach, aż
ziemniaki będą miękkie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: