ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówmąka 1,3 szklanekser żółty 100 gramówczosnek 3 ząbkijajka 1 sztukmleko 1 szklanekoliwa 4 łyżek stołowychserek homogenizowany naturalny 200 gramówpapryczki małe według uznaniagałązki tymianku według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i zmielić. Dodać starty ser, mąkę, rozdrobniony czosnek, jajko, mleko oraz oliwę. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Mus ziemniaczany przełożyć do natłuszczonych foremek na babeczki. Napełnić do 2/3 wysokości. Piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać z serkiem kremowym, udekorowane papryczka i tymiankiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: