Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
mąka 1,3 szklanek
ser żółty 100 gramów
czosnek 3 ząbki
jajka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
oliwa 4 łyżek stołowych
serek homogenizowany naturalny 200 gramówpapryczki małe według uznaniagałązki
tymianku według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i zmielić. Dodać
starty ser,
mąkę, rozdrobniony
czosnek,
jajko,
mleko oraz
oliwę. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Mus ziemniaczany przełożyć do natłuszczonych foremek na babeczki. Napełnić do 2/3 wysokości. Piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać z
serkiem kremowym, udekorowane papryczka i
tymiankiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: