ßßß Cookit - przepis na Babka z grzybów

Babka z grzybów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
maślaki 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 100 gramów
mleko 0,75 szklanek
jajka 4 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zdjąć skórkę z grzybów i poszatkować je. Oczyszczoną, posiekana cebule usmażyć na połowie oleju, dodać grzyby i usmażyć. Z reszty oleju oraz maki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Grzyby z cebula zmielić i wymieszać z przestudzona zasmażką. Wbić żółtka, mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Ubić białka na sztywna pianę i wymieszać z połową bułki tartej. Połączyć z masą grzybową. Przełożyć masę do natłuszczonej, wysypanej bułka tarta formy. Wyrównać i gotować na parze 60 minut. Podawać ostygniętą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12359/Babka-z-grzybow