Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maślaki 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 100 gramów
mleko 0,75 szklanek
jajka 4 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zdjąć skórkę z
grzybów i poszatkować je. Oczyszczoną, posiekana
cebule usmażyć na połowie
oleju, dodać
grzyby i usmażyć. Z reszty
oleju oraz
maki zrobić zasmażkę, rozprowadzić
mlekiem i zagotować.
Grzyby z
cebula zmielić i wymieszać z przestudzona zasmażką. Wbić
żółtka, mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
sosem sojowym. Ubić
białka na sztywna pianę i wymieszać z połową
bułki tartej. Połączyć z masą
grzybową. Przełożyć masę do natłuszczonej, wysypanej
bułka tarta formy. Wyrównać i gotować na parze 60 minut. Podawać ostygniętą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: