Wykonanie
« Powrót  
/l/-1646024842.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajka 5 sztuk
dynia 2 kilogramów
ciasteczka amaretti 150 gramów
gruszki marynowane 50 gramów
parmezan 100 gramów
cebula 0,25 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
jajka oraz szczyptę
soli i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć folią i odstawić na 60 minut.Pokrojona w plastry
dynię, obrać i usunąć pestki. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Przełożyć do miski i rozgnieść miąższ dyni widelcem. Dodać rozkruszone
ciasteczka, pokrojone
gruszki, starty
parmezan, posiekana
cebulę oraz
natkę. mieszając, doprawić do smaku gałką,
solą oraz
pieprzem. Masa powinna być dość sucha.Ciasto cienko rozwałkować i wyciąć prostokąty 4x8 cm. Na każdy nałożyć trochę nadzienia z dyni, złożyć po środku tak, aby powstały kwadratowe pierożki. Ugotować je w osolonym wrzątku. Podawać z roztopionym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z JajPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: