ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokabaczek 1 sztukmarchewka 2 sztukpapryka kolorowa 2 sztukszynka 200 gramówjajka 3 sztukśmietana 300 mililitrówser żółty 30 gramówolej 2 łyżek stołowychgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony kabaczek przekroić, usunąć miąższ z pestkami, ugotować na parze i pokroić w dużą kostkę. Wyszorowane marchewki ugotować na półmiękko. Obrane pokroić w kostkę. oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, a szynkę pokroić w kostkę lub paseczki.śmietanę wymieszać z jajkami oraz startym serem i doprawić sola, gałką oraz pieprzem.Warzywa i szynkę przesmażyć na oleju. Całość zalać masą jajeczną i smażyć dłuższą chwilę, aż się zetnie. Za pomocą talerza lub pokrywki omlet przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: