ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukser zółty 40 gramówser ricotta 80 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniabłonnik marchewkowy 10 gramówWykonanie:Starty na drobnej tarce żółty ser połączyć z żółtkami oraz serem ricotta. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką i wymieszać z błonnikiem. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Foremki do sufletów wysmarować masłem i napełnić masą. Piec ok. 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, aż suflety się zrumienią. Podawać zaraz po wyjęciu z pieca.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: