ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia marynowana (słoik)1 sztukfeta 100 gramówliście szpinaku według uznaniapestki dyni 2 łyżek stołowychorzechy nerkowca 2 łyżek stołowychkiełki soi 2 łyżek stołowychpomidory 4 sztukoliwa 2 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokroić fetę w kostkę, a dynie odcedzić. Garść listków szpinaku oczyścić i osuszyć. Na suchej patelni podprażyć pestki dyni oraz orzechy i drobno posiekać. Umyte pomidory pokroić w ósemki.Wymieszać oliwę z octem i musztardą, doprawić solą oraz pieprzem.Składniki sałatki wymieszać w misce i polać sosem. Całość posypać kiełkami, orzechami i pestkami dyni.Uwagi:Dynię można zastąpić pokrojonym w gruba kostkę arbuzem, jabłkiem, gruszką lub śliwkami renklody.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: