ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliście szpinaku według uznaniamango 2 sztukpomidory 2 sztukser owczy 1 szklanekorzechy nerkowca 50 gramówocet 3 łyżek stołowycholiwa 0,25 szklanekmusztarda 1 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone 2 garście liści szpinaku osuszyć. Obrany ze skórki miąższ mango pokroić w kostkę. Umyte pomidory pokroić w ósemki. Na suchej patelni uprażyć orzechy.Zmiksować oliwę razem z octem, musztardą, odrobina soli oraz pieprzu na gładki sos.Wymieszać szpinak z pomidorami, połową orzechów, połową sera, mango i sosem. Całość posypać resztą orzechów i sera.Uwagi:Mango można zastąpić brzoskwiniami, a orzechy nerkowca włoskimi lub ziemnymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: