Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliście
szpinaku według uznania
mango 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
ser owczy 1 szklanek
orzechy nerkowca 50 gramów
ocet 3 łyżek stołowych
oliwa 0,25 szklanek
musztarda 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone 2 garście liści
szpinaku osuszyć. Obrany ze skórki miąższ
mango pokroić w kostkę. Umyte
pomidory pokroić w ósemki. Na suchej patelni uprażyć
orzechy.Zmiksować
oliwę razem z
octem,
musztardą, odrobina
soli oraz
pieprzu na gładki sos.Wymieszać
szpinak z
pomidorami, połową
orzechów, połową
sera,
mango i sosem. Całość posypać resztą
orzechów i
sera.Uwagi:
Mango można zastąpić
brzoskwiniami, a
orzechy nerkowca włoskimi lub ziemnymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: