ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron rurki 250 gramówpierś kurczaka 2 sztukmasło 1 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowychmozzarella 1 sztukoliwki zielone 2 łyżek stołowychparmezan 2 łyżek stołowychoregano 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W dużej ilości osolonej wody ugotować na półtwardo makaron. Odcedzony przelać zimna wodą i osączyć. Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć sola oraz pieprzem i usmażyć na złoty kolor na maśle z oliwą. Kostki mięsne wymieszać z koncentratem. Mozzarellę pokroić na kawałki. W misce wymieszać makaron z przestudzonym kurczakiem, serem, oliwkami i startym parmezanem. Mieszając, doprawić do smaku oregano, solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: