ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 50 gramówmakaron świderki 350 gramówser fontina 200 gramówparmezan 2 łyżek stołowychszałwia według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ser owczy pokroić w plasterki. Na małym ogniu rozpuścić masło z opłukanymi, osuszonymi listkami szałwii, aby puściły sok. Uważać, aby nie przepalić. Wyjąć szałwię. Makaron przełożyć do natłuszczonej masłem żaroodpornej formy i polać go masłem z szałwią. Dodać pokrojony ser owczy i wymieszać. Całość posypać tartym parmezanem i oprószyć solą oraz pieprzem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: