ßßß
Składniki na 4 osoby:pęczek zielonych szparagów300 g makaronu pappardelle80 gr sera pecorino40 masłasól i pieprzPrzygotowanie:Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W czasie, kiedy woda się gotuje, myjemy szparagi. Odcinamy twarde końcówki. Obieramy szparagi.
Zamiast kroić szparagi, obieramy je obieraczką do warzyw, w ten sposób wyjdą nam paseczki takie jak makaron pappardelle.
Musimy zobaczyć ile czasu nam trzeba na gotowanie makaronu, mój potrzebował 6 minut, więc po 4 minutach do tej samej wody co się gotuje makaron wrzucamy szparagi i gotujemy razem.
Obieramy ser pecorino obieraczką do warzyw.
W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ugotowany makaron ze szparagami i mieszamy z masłem.
Dolewamy pół szklanki wody, ser pecorino, zostawiamy trochę do posypania i podgrzewamy razem. Ser wtedy fajnie się rozpuści z masłem. Poddajemy od razu.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)