Wykonanie
Zastanawiałam się czy w ogóle umieszczać ten
śniadaniowy pomysł. Bo to takie proste. Nie nazwałabym tego nawet przepisem, bo to przecież tylko trzy składniki, ale jest tak pysznie, że
doszłam do wniosku że warto. Wcale nie trzeba wielu składników żeby stworzyć naprawdę smaczne i szybkie śniadanie. A dobre jedzenie poprawia humor. Przygotuj więc sobie taką jajecznicę na śniadanie i niech Twój dzień będzie dobry:)
Składniki (dla 2 osób):5
jajek8-10
zielonych szparagówkawałek
sera korycińskiegołyżeczka
masłasólpieprzWykonanie:Odłam ze
szparagów zdrewniały koniec (weź każdy do ręki i lekko wygnij- sam odłamie się w odpowiednim miejscu) i umyj. Pokrój je na kawałki pozostawiając całą główkę. Na patelnię wrzuć
masło, a gdy się rozpuści wrzuć
szparagi. Smaż je często miesząc.
Jajka rozbij do miseczki. Przypraw
solą i
pieprzem. Dodaj pokruszony
ser i lekko wymieszaj. Gdy
szparagi będą już miękkie, wlej
jajka na patelnię. Smaż do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!