ßßß Cookit - przepis na Makaron z sosem serowym

Makaron z sosem serowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron kokardki 400 gramów
groszek zielony 150 gramów
ser ementaler 150 gramów
serek topiony ziołowy 1 sztuk
śmietana 0,75 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
parmezan 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Na 3 minuty przed końcem gotowania dodać przebrany, oczyszczony świeży lub mrożony groszek.
Pokrojony w kostkę ementaler włożyć do rondla, dodać serek topiony, gęstą śmietanę, masło oraz szczyptę pieprzu. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie gładki sos. Polać nim osączony gorący makaron z groszkiem i wymieszać. Przełożyć na półmisek lub na talerze i posypać startym parmezanem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11393/Makaron-z-sosem-serowym