ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron kokardki 400 gramówgroszek zielony 150 gramówser ementaler 150 gramówserek topiony ziołowy 1 sztukśmietana 0,75 szklanekmasło 2 łyżek stołowychparmezan 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Na 3 minuty przed końcem gotowania dodać przebrany, oczyszczony świeży lub mrożony groszek.Pokrojony w kostkę ementaler włożyć do rondla, dodać serek topiony, gęstą śmietanę, masło oraz szczyptę pieprzu. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie gładki sos. Polać nim osączony gorący makaron z groszkiem i wymieszać. Przełożyć na półmisek lub na talerze i posypać startym parmezanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: