ßßß Cookit - przepis na Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 300 gramów
warzywa na patelnię 300 gramów
Serek topiony 100 gramów
śmietana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Gotujemy ryż na półtwardo a w tym czasie podsmażamy warzywa. Po osączeniu ryż wrzucamy do warzyw i podlewamy wodą, dodajemy serek.Całość doprawiamy solą i pieprzem i na koniec dodajemy 2 łyżki śmietany.
Uwagi:
Można dodać podsmażony boczek lub szyneczkę.
Autor: monpol6
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-16
smacznego
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7551/Risotto-z-warzywami