ßßß Cookit - przepis na Ryżowa sałatka z grzybami i porem

Ryżowa sałatka z grzybami i porem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
grzyby leśne 400 gramów
masło 3 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
por 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
parmezan 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowany na sypko ryż przelać zimna wodą i odcedzić. Rozmrożone grzyby usmażyć na maśle i oleju (ok. 30 minut), dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie półplasterki por i jeszcze chwilę smażyć. Przestudzić i wymieszać z ryżem, dodać posiekana natkę, koperek i szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotowa sałatkę posypać startym parmezanem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12244/Ryzowa-salatka-z-grzybami-i-porem