Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
grzyby leśne 400 gramów
masło 3 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
por 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
parmezan 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowany na sypko
ryż przelać zimna
wodą i odcedzić. Rozmrożone
grzyby usmażyć na
maśle i
oleju (ok. 30 minut), dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie półplasterki
por i jeszcze chwilę smażyć. Przestudzić i wymieszać z
ryżem, dodać posiekana
natkę,
koperek i
szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Gotowa
sałatkę posypać startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: