ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 1 szklanekgrzyby leśne 400 gramówmasło 3 łyżek stołowycholej 1 łyżek stołowychpor 1 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychszczypiorek 1 łyżek stołowychparmezan 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowany na sypko ryż przelać zimna wodą i odcedzić. Rozmrożone grzyby usmażyć na maśle i oleju (ok. 30 minut), dodać oczyszczony, pokrojony w cienkie półplasterki por i jeszcze chwilę smażyć. Przestudzić i wymieszać z ryżem, dodać posiekana natkę, koperek i szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotowa sałatkę posypać startym parmezanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: