Wykonanie

Sezon na
grzyby w pełni. Quinoa z
prawdziwkami to idealny powód, by iść na
grzyby :)

Składniki:7 pięknych
grzybków1
cebulasól,
pieprz, łyżka
masłaparmezan i
natka pietruszkikomosa ryżowa

Idz do lasu na
grzyby. Do tej potrawy nadają się każde
grzyby, nawet
prawdziwki. Wystarczy je oczyścić, pokroić, ugotować i odcedzić.

Następnie wrzucić
cebulkę na roztopione
masło i dodać ugotowane
grzyby. Poddusić chwilę, dodać filiżankę komosy ryżowej quinoa, oraz podwójną ilość
wody w stosunku do ilości
kaszy. Dodać
przyprawy i dusić 5-8 minut. Następnie przykryć i dusić na maleńkim ogniu jeszcze 10 minut, aby się komosa otworzyła i już. Posypać
parmezanem i zieloną
pietruszką.Quinoa to prawdziwy skarb. Ma niski indeks glikemiczny, wiec nie tuczy, a
białka więcej od
mięsa. Polecam na śniadanie, obiad i kolację.