ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie mrożone 425 gramówpapryczka chili 0,5 sztukmarchewka 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkimieso mielone 700 gramównatka pietruszki według uznaniaszczypiorek według uznaniajajka (ugotowane)4 sztukżółtka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Rozmrozić ciasto. Oczyszczoną papryczkę, marchewkę, cebulę oraz czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa i dobrze wymieszać. Dodać posiekaną natkę oraz szczypiorek, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na stolnicy oprószonej mąką rozłożyć 3/4 ciasta tak, aby zachodziło na siebie, rozwałkować i wyłożyć nim formę keksową lub formę na pasztet o poj. 1,5 litra. Napełnić formę połową masy mięsnej, na niej rozłożyć obrane, przekrojone wzdłuż jajka. Na jajkach rozłożyć resztę masy mięsnej i docisnąć. Na wierzch założyć ciasto.Rozwałkować resztę ciasta, pokroić w paski i rozłożyć na wierzchu, zostawiając otwory, aby mogła się przez nie przedostawać para. Roztrzepanym żółtkiem posmarować pasztet. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: