ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmargaryna 1 kostekcukier 0,5 szklanekjajka 1 sztukczekolada gorzka 100 gramówdżem pomarańczowy 5 łyżek stołowychmigdały według uznaniaskórka pomarańczowa kandyzowana 100 gramówWykonanie:Do przesianej mąki dodać margarynę oraz cukier i posiekać nożem. Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. 2 kwadratowe blachy wylepić rozwałkowanym ciastem, zrobić ozdobny rant. Upiec na złoty kolor. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać jeden mazurek oraz udekorować go obranymi migdałami. Drugi posmarować dżemem i posypać skórką pomarańczową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: