Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
czekolada gorzka 100 gramów
dżem pomarańczowy 5 łyżek stołowych
migdały według uznania
skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gramówWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
margarynę oraz
cukier i posiekać nożem. Dodać
jajko i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. 2 kwadratowe blachy wylepić rozwałkowanym
ciastem, zrobić ozdobny rant. Upiec na złoty kolor. Połamaną
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i polać jeden mazurek oraz udekorować go obranymi
migdałami. Drugi posmarować
dżemem i posypać
skórką pomarańczową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: