ßßß Cookit - przepis na Kruche mazurki

Kruche mazurki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
czekolada gorzka 100 gramów
dżem pomarańczowy 5 łyżek stołowych
migdały według uznania
skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gramów
Wykonanie:
Do przesianej mąki dodać margarynę oraz cukier i posiekać nożem. Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. 2 kwadratowe blachy wylepić rozwałkowanym ciastem, zrobić ozdobny rant. Upiec na złoty kolor. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać jeden mazurek oraz udekorować go obranymi migdałami. Drugi posmarować dżemem i posypać skórką pomarańczową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12163/Kruche-mazurki