ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 350 gramówżółtka 4 sztukcukier puder 120 gramówskórka z pomarańczy - otarta 1 sztuksok z pomarańczy 50 mililitrówmigdały mielone 60 gramówcytryna 2 sztukcukier puder 130 gramówwoda 150 mililitrówWykonanie:Utrzeć twaróg dodając stopniowo żółtka, cukier puder, skórkę pomarańczowa oraz sok z pomarańczy. Gładką masę wymieszać z mielonymi migdałami. Przełożyć do małej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 35 minut w 180 stopniach, aż masa się zetnie. Wystudzić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Wyszorowane, sparzone cytryny pokroić w cienkie plasterki, włożyć do rondla z 130g cukru i wodą. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 45 minut na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsając rondlem. Uważać, aby cytryny się nie przypaliły, odcedzić.Wyjęty z tortownicy zimny sernik, udekorować plasterkami cytryny. Podawać z jogurtem naturalnym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia GreckaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: