ßßß
 
            
         Kruchutkie ciasteczka, takie na szybko ale idealne do popołudniowej herbatki.Składniki:230 g mąki150 g masła70 g cukru pudru1 żółtko2 łyżki startych migdałów2-3 łyżki skórki kandyzowanej z pomarańczyMasło posiekać z mąką i cukrem pudrem. Dodać resztę składników, zagnieść. Ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie szybko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Foremką wycinać ciasteczka, układać na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut aż się zarumienią.
Kruchutkie ciasteczka, takie na szybko ale idealne do popołudniowej herbatki.Składniki:230 g mąki150 g masła70 g cukru pudru1 żółtko2 łyżki startych migdałów2-3 łyżki skórki kandyzowanej z pomarańczyMasło posiekać z mąką i cukrem pudrem. Dodać resztę składników, zagnieść. Ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie szybko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Foremką wycinać ciasteczka, układać na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut aż się zarumienią.