Wykonanie
Przepis na
ciasteczka maślane krąży już po wirtualnym świecie, ja podpatrzyłam go u Majanki .

pół kostki
masła3 łyżki
cukru pudru150 g
mąkikilka kropel aromatu (dałam
migdałowy)Wszystkie składniki zagnieść i utrzeć. Z ciasta ulepić kuleczki mniejsze od
orzecha włoskiego, kłaść na blachę i spłaszczać widelcem, tworząc wzorek.Piec w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 min.Jako, że do każdej, przygotowywanej po raz pierwszy, potrawy, muszę dorzucić coś od siebie - część
ciasteczek zostawiłam "suchych", część posypałam
brązowym cukrem, a w części zrobiłam dziurkę i dodałam odrobinę
konfitury z
wiśni. W tych ostatnich połączenie
aromatu migdałowego i
wiśni bardzo przypadło mi do gustu. :)Smacznego!
