Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 2 sztuk
olej 7 łyżek stołowych
fasolka szparagowa zielona mrożona 300 gramów
sałata 1 sztuk
ogórek 1 sztuk
oliwki 16 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
jajka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
papryki pokroić na kawałki i smażyć 5 minut na 2 łyżkach
oleju. Wyjąć z patelni i ostudzić.
Fasolkę gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzoną osączyć. Oczyszczoną
sałatę porwać na mniejsze kawałki. Umytego
ogórka przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plastry. Rozdrobnione warzywa wymieszać z
oliwkami w salaterce.Sos: wymieszać
ocet z
musztardą,
solą,
pieprzem i 5 łyżkami
oleju.Sosem skropić
sałatkę i jeszcze raz przemieszać.Ugotowane na twardo obrane
jajka przekroić na połówki lub ćwiartki i rozłożyć na warzywach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: