ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 2 sztukolej 7 łyżek stołowychfasolka szparagowa zielona mrożona 300 gramówsałata 1 sztukogórek 1 sztukoliwki 16 sztukocet winny 2 łyżek stołowychmusztarda 0,5 łyżek deserowychjajka 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone papryki pokroić na kawałki i smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Wyjąć z patelni i ostudzić. Fasolkę gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzoną osączyć. Oczyszczoną sałatę porwać na mniejsze kawałki. Umytego ogórka przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plastry. Rozdrobnione warzywa wymieszać z oliwkami w salaterce.Sos: wymieszać ocet z musztardą, solą, pieprzem i 5 łyżkami oleju.Sosem skropić sałatkę i jeszcze raz przemieszać.Ugotowane na twardo obrane jajka przekroić na połówki lub ćwiartki i rozłożyć na warzywach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: