ßßß Cookit - przepis na Rurki zite ze szpinakiem

Rurki zite ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czosnek 1 ząbki
szpinak 400 gramów
masło 3 łyżek stołowych
boczek wędzony 100 gramów
śmietana 400 mililitrów
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
żółtka 3 sztuk
szczypiorek 3 łyżek stołowych
makaron zite 500 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek posiekać. Oczyszczony, pokrojony szpinak smażyć 10 minut na maśle razem z czosnkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Pokrojony w słupki boczek zrumienić na patelni i osączyć na papierowym ręczniku.
Do rondelka wlać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem i papryką. Podgrzewać, aż lekko zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wlać roztrzepane żółtka i szybko wymieszać. Dodać boczek i posiekany szczypiorek.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony przełożyć do naczynia z gorącym szpinakiem. polać sosem śmietanowo-jajecznym i wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12069/Rurki-zite-ze-szpinakiem