Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 1 ząbki
szpinak 400 gramów
masło 3 łyżek stołowych
boczek wędzony 100 gramów
śmietana 400 mililitrów
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
żółtka 3 sztuk
szczypiorek 3 łyżek stołowych
makaron zite 500 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
czosnek posiekać. Oczyszczony, pokrojony
szpinak smażyć 10 minut na
maśle razem z
czosnkiem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Pokrojony w słupki
boczek zrumienić na patelni i osączyć na papierowym ręczniku.Do rondelka wlać
śmietanę, doprawić
solą oraz
pieprzem i
papryką. Podgrzewać, aż lekko zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wlać roztrzepane
żółtka i szybko wymieszać. Dodać
boczek i posiekany
szczypiorek.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony przełożyć do naczynia z gorącym
szpinakiem. polać sosem
śmietanowo-jajecznym i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: