ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledzia norweskiego 200 gramówmarchewka 1 sztukroszponka 250 gramówjajka 4 sztukszalotki 2 sztukburak czerwony 1 sztukocet winny 3 sztukcukier 1 szczyptamusztarda 0,5 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychszczypiorek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Przekroić wzdłuż filety na 4 paski. Oczyszczona marchewkę pokroić w cienkie plasterki i blanszować 2 mi nuty we wrzątku. Osączone ostudzić. Oczyszczona roszponkę osuszyć. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić na polowy. Oczyszczone szalotki pokroić w krążki. Ugotowany, obrany burak pokroić w kostkę.Sos: utrzeć ocet z cukrem, musztardą, solą, pieprzem oraz oliwą.Składniki sałatki wymieszać, polać sosem i posypać szalotką. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajPotrawy z RybSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: