ßßß Cookit - przepis na Norweska sałatka ze śledzi z roszponką

Norweska sałatka ze śledzi z roszponką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledzia norweskiego 200 gramów
marchewka 1 sztuk
roszponka 250 gramów
jajka 4 sztuk
szalotki 2 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
ocet winny 3 sztuk
cukier 1 szczypta
musztarda 0,5 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Przekroić wzdłuż filety na 4 paski. Oczyszczona marchewkę pokroić w cienkie plasterki i blanszować 2 mi nuty we wrzątku. Osączone ostudzić. Oczyszczona roszponkę osuszyć. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić na polowy. Oczyszczone szalotki pokroić w krążki. Ugotowany, obrany burak pokroić w kostkę.
Sos: utrzeć ocet z cukrem, musztardą, solą, pieprzem oraz oliwą.
Składniki sałatki wymieszać, polać sosem i posypać szalotką. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Sałatki
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12065/Norweska-salatka-ze-sledzi-z-roszponka