ßßß Cookit - przepis na Roszponka z szalotką

Roszponka z szalotką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
roszponka 200 gramów
szalotka 4 sztuk
Szczypiorek - pęczek 1 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
musztarda ostra 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Roszponkę umyć i osuszyć. oczyszczone szalotki posiekać. oczyszczony, osuszony szczypiorek drobno posiekać.
Ocet wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać musztardę. porcjami wlewać oliwę i utrzeć na gładki sos.
Roszponkę wymieszać z szalotką i szczypiorkiem. Polać sosem i wymieszać. Podawać do białych pieczonych mięs lub do ryb.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6707/Roszponka-z-szalotka