ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoroszponka 200 gramówszalotka 4 sztukSzczypiorek - pęczek 1 sztukocet winny 2 łyżek stołowychmusztarda ostra 1 łyżek deserowycholiwa 3 łyżek stołowychcukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Roszponkę umyć i osuszyć. oczyszczone szalotki posiekać. oczyszczony, osuszony szczypiorek drobno posiekać.Ocet wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać musztardę. porcjami wlewać oliwę i utrzeć na gładki sos.Roszponkę wymieszać z szalotką i szczypiorkiem. Polać sosem i wymieszać. Podawać do białych pieczonych mięs lub do ryb.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: