Wykonanie
niedziela, 7 Kwiecień 2013, autor: blue_megi, 1 Komentarz »Już nie
mogę doczekać się rozpoczęcia sezonu grillowego. Jednak na razie musi wystarczyć mi grillowa patelniaDo przygotowanej przeze mnie sałatki świetnie pasują grillowane lub smażone
kiełbaski. Polecam!Składniki:1 kg
ziemniaków sałatkowych1
cebula4 łyżki
octu winnego1 łyżka
musztardy gruboziarnistej1 łyżeczka
cukru5 łyżek
oliwy200 ml
bulionu warzywnegoszczypiorsól,
pieprz do smaku
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Obieramy. Gdy całkiem wystygną, kroimy w plastry.Sos:
cebulę szatkujemy i wrzucamy do 200 ml gotującego się
bulionu. Gotujemy, aż straci chrupkość. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy
ocet,
musztardę,
oliwę,
cukier,
sól i
pieprz do smaku.Przygotowanym sosem polewamy
ziemniaki. Posypujemy drobno pokrojonym
szczypiorkiem.Smacznego