ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 600 gramówbakłażan 400 gramówcukinia 300 gramówoliwa 0,5 szklanekmusztarda 2 łyżek stołowychocet winny 1 łyżek stołowychzioła prowansalskie 1 łyżek stołowychcukier 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniadip szczypiorkowy według uznaniaWykonanie:Umytego bakłażana pokroić wzdłuż na plastry, posolić i położyć na sicie. Po 30 minutach opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umyte cukinie pokroić na 1cm plastry. Oczyszczone papryki pokroić na ósemki.Wymieszać oliwę z musztardą, octem, cukrem, ziołami oraz odrobina pieprzu i soli. Tą marynatą posmarować warzywa i odstawić na 30 minut. Upiec na grillu, od czasu do czasu odwracając. Podawać z dipem szczypiorkowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: