Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórek 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
oscypki małe 3 sztuk
natka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
zioła prowansalskie 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną
paprykę pokroić w paski, a umyty
ogórek pokroić w plasterki.
Oscypki też pokroić w plasterki.
Sos:
oliwę,
ocet,
musztardę,
sól,
pieprz i odrobinę
wody wymieszać na gładki sos, dodać
zioła.
Składniki sałatki wymieszać i polać sosem, posypać
natką pietruszki. Odstawić na 30 minut do lodówki.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: