ßßß Cookit - przepis na Homar smażony

Homar smażony

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso homara 510 gramów
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
wywar z kurczaka 125 mililitrów
papryka czerwona 1 sztuk
fasola kiełki 225 gramów
kasztany wodne 225 gramów
brokuła 225 gramów
kapusta pekińska 370 gramów
sól 0.5 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk
Wykonanie:
Homara pokroić na małe kawałki (na raz do ust). Jeśli mięso jest zamrożone ? należy je wcześniej rozmrozić. W głębokim rondlu, na rozgrzanym oleju, smażyć 1 minutę homara z czosnkiem. Dodać warzywa i dusić na małym ogniu, bez przykrycia 5 minut. Dodać sól i pieprz. Jajko ostrożnie wymieszać z wywarem, a następnie wlać do homara i warzyw. Zwiększyć nieco ogień, ale nie wolno dopuścić do zagotowania. Podawać z ryżem.
Uwagi:
Homar świeży lub mrożony, czosnek drobno posiekany, kapusta pekińska poszatkowana
Kuchnia Chińska
Owoce morza
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Ciopcik
Data: 2009-04-19
:D
Autor: angilela
Data: 2007-11-30
przepis jest super chociaż nie lubie homara ;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1150/Homar-smazony