Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
mięso homara 510 gramów
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
wywar z kurczaka 125 mililitrów
papryka czerwona 1 sztuk
fasola kiełki 225 gramów
kasztany wodne 225 gramów
brokuła 225 gramów
kapusta pekińska 370 gramów
sól 0.5 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
jajka 1 sztukWykonanie:
Homara pokroić na małe kawałki (na raz do ust). Jeśli
mięso jest zamrożone ? należy je wcześniej rozmrozić. W głębokim rondlu, na rozgrzanym
oleju, smażyć 1 minutę
homara z
czosnkiem. Dodać warzywa i dusić na małym ogniu, bez przykrycia 5 minut. Dodać
sól i
pieprz.
Jajko ostrożnie wymieszać z
wywarem, a następnie wlać do
homara i warzyw. Zwiększyć nieco ogień, ale nie wolno dopuścić do zagotowania. Podawać z
ryżem.Uwagi:
Homar świeży lub mrożony,
czosnek drobno posiekany,
kapusta pekińska poszatkowanaKuchnia Chińska
Owoce morzaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19:DAutor: angilelaData: 2007-11-30przepis jest super chociaż nie lubie
homara ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: