ßßß
Składniki6 udek z kurczaka50 dkg. mięsa mielonego (jakość według uznania)5 łyżek bułki tartejjajko2 łyżki kwaśnej śmietanysól, pieprz do smaku2 ząbki czosnkupół papryki czerwonejMarynata5-6 łyżek olejuziele angielskieliść laurowy3 ząbki czosnkuprzyprawa do kurczakaszczypta pieprzu, soli na czubek łyżeczkiSposób przygotowaniaUdka przekroić i wyciągnąć kości. Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki, dobrze wyrobić, mięso rozsmarować na udka, położyć pokrojoną w paski paprykę, tak przygotowane udka zwinąć w roladki, związać albo spiąć wykałaczkami. Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem dodać pokruszony liść laurowy, rozkruszone ziele angielskie i przeciśnięty przez praskę czosnek, udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać marynatą i włożyć najlepiej na noc do lodówki. Piec godzinę w temp. około 180 *C
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab