Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 250 gramów
masło 250 gramów
czekolada gorzka 250 gramów
jajka 6 sztuk
mąka tortowa 2 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
orzechy laskowe mielone 3 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżek stołowych
brandy 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 szczypta
sól 1 szczyptaWykonanie:
Masło oraz połamaną
czekoladę, mieszając, rozpuścić w kąpieli
wodnej. Utrzeć
żółtka z polowa
cukru na puch i wymieszać z ciepła masą
czekoladową. Mieszając, dodać
mąkę,
kakao, proszek,
orzechy,
skórkę pomarańczową oraz
brandy i wymieszać na jednolita masę. Z
białek oraz szczypty
soli ubić sztywna pianę, dodając, pod koniec ubijania resztę
cukru. Połączyć delikatnie piane z
ciastem czekoladowym i wyłożyć do podłużnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, gdy ciasto podrośnie, zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok. 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: