ßßß Cookit - przepis na Lasagne z grzybami

Lasagne z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Lasagne Agnesi 500 gramów
grzyby leśne 800 gramów
papryka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
sos beszamelowy 0,5 litrów
ser żółty 200 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
bulion warzywny 0,5 szklanek
czosnek 3 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby pokroić, a oczyszczona cebulę oraz czosnek posiekać. Oczyszczone papryki tez pokroić. Na rozgrzanej oliwie smażyć cebule z czosnkiem oraz grzyby 3 minuty. Dodać papryk e i smażyć następne 3 minuty. Wlać bulion, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i dusić 10 minut.
Na dno naczynia wlać trochę sosu, ułożyć lasagne, grzyby, posypać startym serem i polać beszamelem. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ostatnia warstwę powinny stanowić lasagne posypane serem i polane beszamelem. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10961/Lasagne-z-grzybami