Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoLasagne Agnesi 500 gramów
grzyby leśne 800 gramów
papryka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
sos beszamelowy 0,5 litrów
ser żółty 200 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
bulion warzywny 0,5 szklanek
czosnek 3 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić, a oczyszczona
cebulę oraz
czosnek posiekać. Oczyszczone
papryki tez pokroić. Na rozgrzanej
oliwie smażyć
cebule z
czosnkiem oraz
grzyby 3 minuty. Dodać
papryk e i smażyć następne 3 minuty. Wlać
bulion, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i dusić 10 minut.Na dno naczynia wlać trochę sosu, ułożyć lasagne,
grzyby, posypać
startym serem i polać beszamelem. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ostatnia warstwę powinny stanowić lasagne posypane
serem i polane beszamelem. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: