Wykonanie
Przechodząc w sklepach obok półek z
makaronem zawsze zwracam uwagę na duże muszle. Uwielbiam je nadziewać różnymi farszami i zapiekać w piekarniku. Uznałam, że latem wypadałoby zrobić je z farszem warzywnym. Użyłam tego co miałam w lodówce więc na patelnię powędrowała
cebula,
cukina i
papryka. Wyszła mi fajna, lekka wersja tego dania, które też można przyrządzić z każdym innym farszem.
Składniki:pół paczki
makaronu duże muszle1
cukinia1
papryka1
cebulaoliwasól,
pieprzkawałek
żółtego seraMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Warzywa pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Ugotowane muszle nadziewać warzywnym farszem, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
masłem. Całośc posypać
serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku aż
ser się rozpuści.Smacznego:)