ßßß Cookit - przepis na Cukinia z dynią i szczypiorem

Cukinia z dynią i szczypiorem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
miąższ dyni 250 gramów
cukinia 1 sztuk
parmezan 50 gramów
kapary 50 gramów
szczypiorek 0,5 pęczek
czosnek 1 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Małą cukinię umyć, odciąć końce i pokroić nożykiem szczelinowym na wstążki. Miąższ dyni także pokroić na wstążki. Plastry cukinii i dyni kolejno blanszować ok. 3 minuty w osolonym wrzątku i osączone osuszyć na papierowym ręczniku kuchennym. Cukinie oraz dynie układać na przemian w przestrzenna formę. Posypać płatkami parmezanu, kaparami, posiekanym czosnkiem i słupkami szczypiorku. Oprószyć pieprzem oraz solą. Skropić octem i polać oliwą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10954/Cukinia-z-dynia-i-szczypiorem