ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiąższ dyni 250 gramówcukinia 1 sztukparmezan 50 gramówkapary 50 gramówszczypiorek 0,5 pęczekczosnek 1 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychocet winny 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Małą cukinię umyć, odciąć końce i pokroić nożykiem szczelinowym na wstążki. Miąższ dyni także pokroić na wstążki. Plastry cukinii i dyni kolejno blanszować ok. 3 minuty w osolonym wrzątku i osączone osuszyć na papierowym ręczniku kuchennym. Cukinie oraz dynie układać na przemian w przestrzenna formę. Posypać płatkami parmezanu, kaparami, posiekanym czosnkiem i słupkami szczypiorku. Oprószyć pieprzem oraz solą. Skropić octem i polać oliwą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: