Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiąższ dyni 250 gramów
cukinia 1 sztuk
parmezan 50 gramów
kapary 50 gramów
szczypiorek 0,5 pęczek
czosnek 1 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Małą
cukinię umyć, odciąć końce i pokroić nożykiem szczelinowym na wstążki. Miąższ dyni także pokroić na wstążki. Plastry
cukinii i dyni kolejno blanszować ok. 3 minuty w osolonym wrzątku i osączone osuszyć na papierowym ręczniku kuchennym.
Cukinie oraz
dynie układać na przemian w przestrzenna formę. Posypać
płatkami parmezanu,
kaparami, posiekanym
czosnkiem i słupkami
szczypiorku. Oprószyć
pieprzem oraz
solą. Skropić
octem i polać
oliwą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: