ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoparmezan 50 gramówroszponka 100 gramówgruszki 2 sztukocet winny 1 łyżek stołowychcukier brązowy 0,5 łyżek deserowycholiwa 3 łyżek stołowychtymianek 0,25 łyżek deserowychpieprz 0,25 łyżek deserowychsól 0,25 łyżek deserowychmak 1 łyżek deserowychWykonanie:Obrane gruszki pokroić w ósemki. Umyta roszponkę osuszyć. Z sera nożem zrobić wiórki.Sos: wymieszać oliwę z octem, cukrem, tymiankiem, sola, pieprzem oraz makiem.Sałatę przemieszać z gruszkami, polać sosem, a na wierzchu ułożyć wiórki sera.Uwagi:Roszponkę można zastąpić sałatą lodową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: