ßßß
Cookit - przepis na Migdałowe pesto na bazie roszponki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Migdałowe pesto na bazie roszponki
Składniki
Migdały
Roszponka
Czosnek
Sól
Pieprz
Cukier
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Parmezan
Ser
Wykonanie
Kolejna wariacja na temat pesto. Aromatyczna, intensywna, idealna jako dodatek do
pieczywa
czy
makaronu
. Spróbujcie :) .
Migdałowe
pesto na bazie
roszponki
Składniki:·
roszponka
125 g·
migdały
75g·
czosnek
- 1 ząbek·
sól
·
pieprz
· 3/4 łyżeczki
cukru
· 1 łyżka
soku z cytryny
·
oliwa
- 3 łyżki· garść startego
parmezanu
lub innego ulubionego
sera
Migdały
prażymy na patelni. Przestudzone miksujemy z
roszponką
,
czosnkiem
i
serem
. Doprawiamy
sokiem z cytryny
,
cukrem
,
pieprzem
i
solą
, dodajemy
oliwę
i całość dobrze mieszamy. Podajemy jako dodatek do
pieczywa
. Może posłużyć nam również jako baza sosu do
makaronu
, ryb czy chudego
mięsa
. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2013/09/migdaowe-pesto-na-bazie-roszponki.html
Przepisy powiązane
Pesto z pokrzywy- smaczne
Gotowanie
Sałatka z orzechami
Pesto z rukoli
Paccheri z pesto z rukoli
Składniki powiązane (0)