« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorukola 100 gramówszparagi zielone 1 pęczekorzechy włoskie 50 gramówsok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaoliwa z oliwek według uznaniasos balsamiczny według uznaniaparmezan według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szparagi ugotować w lekko osolonym i osłodzonym wrzątku. Oczyszczona, osuszona sałatę rozłożyć na półmisku, a na sałacie ułożyć przestudzone szparagi i posypać posiekanymi orzechami.Sos winegret przygotować z oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru. Doprawić go sosem balsamicznym i polać sałatkę. Wierzch posypać wiórkami parmezanu.Uwagi:Rukolę można zastąpić roszponką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: