ßßß Cookit - przepis na Sałatka z roszponką, gorgonzolą i orzechami

Sałatka z roszponką, gorgonzolą i orzechami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
roszponka 1 porcja
gorgonzola 200 gramów
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
oliwki czarne 0,5 szklanek
sok z cytryny według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte pomidory przekroić na połówki. Gorgonzolę pokruszyć lub pokroić w kostkę. Umytą roszponkę osuszyć. Na duży talerz przełożyć wszystkie składniki sałatki.
Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem i polać sałatkę tuż przed podaniem. Całość posypać orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12247/Salatka-z-roszponka,-gorgonzola-i-orzechami